Tidligere koncerter

Koncerter
Sangforedrag med Jens Rosendal & Rasmus Skov Borring

Torsdag d. 15. september kl. 19.30 i Præstegården

Den 84-årige digter og forfatter Jens Rosendal er den nulevende forfatter, der har flest sange repræsenteret i Højskolesangbogen. Han er tidligere højskolelærer på Løgumkloster Højskole og Jaruplund Højskole i Sydslesvig. Han står bl.a. bag forelskelsessangen ”Du kom med alt det der var dig”, der er en af de mest kendte og sungne fællessange i Danmark. ’Marskens Digter’ fra det sønderjyske er bosat ved Vadehavet, hvor netop mange af hans tekster henter inspiration. Jens Rosendal har gennem sit liv modtaget både ’Den folkelige sangs pris’ og ’Sprogforeningens pris’, og i 2014 modtog han kulturprisen ’Den gyldne Grundtvig’ for sine poetiske bidrag til
højskoletraditionens sange.

Rasmus Skov Borring er 35 år, pianist og komponist og har udgivet flere albums med instrumental piano. Han er vokset op i efterskoleverdenen og er optaget af at formidle den danske sangskat til nye generationer. Med en aldersforskel på næsten 50 år har Rosendal og Borring fundet et fundament for deres samarbejde med intentionen om at samle generationer i nye fællessange. De udgav i 2013 CD’en ’Livets mærke’ med et udvalg af sange, som dels repræsenterer Jens Rosendals forfatterskab gennem tiden – og dels en række af hans nye tekster med musik komponeret af Rasmus Skov Borring.

Ud over at have optrådt mange steder sammen i Danmark, har Rosendal og Borring optrådt i USA i Det Danske Kulturcenter i Los Angeles, hvor de var inviteret til at præsentere deres sange.

Sangforedraget tager sit udgangspunkt i sangene fra CD’en ’Livets mærke’.
nor:lyd
Koncert i Præstegården

nor:lyd

Fredag d. 30 september kl. 19.30

Efterårets første koncert finder sted i præstegården.

Vi får besøg af bandet nor:lyd, der brænder for at fortælle historier om tro og tvivl, hvor Gud har grebet ind med kærlighed.

Bandet udgav i 2010 sit første album og i 2015 udkom albummet ”Kom ind” med bandets egne sange, som har bragt håb og glæde til mennesker i alle aldre rundt om i Danmark.

nor:lyd er især kendt for sine stærke tekster og iørefaldende musik og gennem det hele er en tydelig tråd af bandets længsel efter at se mere af Guds grænseløse kærlighed.

Nor:lyd består af:

Christina Donslund Steen: Vokal

Christian Engmark: Keys/programming

Jacob Kofoed Bredtoft:
Piano

Klaus Klokmose Nielsen:
Guitar

Anders Vestergård:
Trommer

Aktiviteter
Søndag 29. maj kl. 10.00: Højmesse. Første søndag efter Trinitatis. Lotte Højholt. Efter højmessen er der kirkekaffe i Præstegården.

Tirsdag 31. maj. kl. 08.30:
Morgenandagt. Thomas Munk Rønberg. Kom sammen med 8-15 andre og hør præstens gode ord til dagen og ugen, vi synger et par salmer og til slut lyses velsignelsen.

Onsdag 1. juni kl. 16-18: Indskrivning til konfirmation 2017. Husk at rekvirere indskrivningsskema forinden!

Onsdag 1. juni kl. 19.30: Sangaften i Præstegården
ved sognepræst Lotte Højholt, organist Henrik Kristensen og kirkesanger Morten Nielsen. Højskolesangbogen!
Frederikssund Kirke  -  Folkekirken i Centrum  -  Præstegården (møder og kontorer): Kirkegade 7  -  Kirkegårdskontor: Ved Kirken 8, 3600 Frederikssund
Frederikssund Kirke | Kirkegade 7 | 3600 Frederikssund | Tlf.: 47313025