Reformationsjubilæet 1517 - 2017, i Frederikssund Provsti

Den 31. oktober 1517 slog Martin Luther sine 95 teser om afladshandlen op på kirkedøren i Wittenberg. Det udløste den reformation´, der et par årtier senere også nåede Danmark. I 2017 er det 500 år siden. Derfor vil kirker over hele verden fejre den protestantiske reformation.

Som evangelisk-luthersk folkekirke vil Danmark naturligvis være med!

En så skelsættende begivenhed kræver et historisk tilbageblik. Men det er vores ambition i Frederikssund provsti, at vi i lige så høj grad ser ind i nutiden og ud i fremtiden. Hvilken betydning har reformationen for vor tids samfund og kirkeliv? hvad ville Luther have reformeret i dag? Hvordan tegner fremtiden sig med reformatoriske briller?

I Frederikssund Provsti er alle 25 sogne gået sammen om en fælles fejring af reformationsjubilæet. Vi har lagt et program, som kommer hele provstiet rundt og kommer til at belyse jubilæet på mange forskellige måder: konference, salmesang, pilgrimsvandring, middelaldermarked, motions- og sponsorløb, teater, musical, foredrag og korsang, der skulle være noget for enhver smag, og det er i høj grad tilladt at krydse sognegrænser i 2017. Fejringen af reformationsjubilæet kulminerer med en festgudstjeneste tirsdag d. 31. oktober kl. 19.30 i Slangerup Kirke.

Tillykke med reformationsjubilæet og god fejring