Kommende datoer

For de, der bor i sognet fra følgende klasser:
Fredag 27. april (A- og B-klassen fra Falkenborgskolen*, Bededag)
Søndag 29. april (C-klassen fra Falkenborgskolen* og elever fra andre skoler end Falkenborgskolen og Realskolen)
Torsdag d. 10. maj (elever fra Realskolen, Kristi Himmelfartsdag)

* = Forestil dig, at eleverne ville være fortsat med at gå på Falkenborgskolen i 7. klasse

For de, der bor i sognet fra følgende klasser:
Søndag 5. maj (A- og B-klassen fra Falkenborgskolen*)
Søndag 12. maj (C-klassen fra Falkenborgskolen* og elever fra andre skoler end Falkenborgskolen og Realskolen)
Fredag 17. maj (elever fra Realskolen, Bededag)

For de, der bor i sognet fra følgende klasser:
Fredag 8. maj (A- og B-klassen fra Falkenborgskolen*, Bededag)
Søndag 10. maj (C-klassen fra Falkenborgskolen* og elever fra andre skoler end Falkenborgskolen og Realskolen)
Torsdag 21. maj (elever fra Realskolen, Kristi himmelfarts dag)

Da du blev døbt, sagde en anden ja til trosbekendelsen på dine vegne.

Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt, nemlig løftet om altid at være der for dig.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Frederikssund Kirke foregår om eftermiddagen efter skoletid, og nærmere tid oplyses når man er skrevet op til konfirmationsforberedelse

Konfirmanderne og præsten mødes en gang om ugen til undervisning. Vi snakker om Gud, om Jesus, om livets store spørgsmål og om alt det, der virkelig betyder noget. Vi læser, ser film, laver drama og meget mere.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal konfirmanderne deltage i mindst otte gudstjenester forud for konfirmationen.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Frederikssund Kirke sidder konfirmanderne ved siden af hinanden oppe i koret. Gudstjenesten ligner en almindelig gudstjeneste med bønner, salmesang, prædiken og nadver, men det alt sammen har konfirmationen og konfirmanderne i fokus.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og hver konfirmand bekræfter troskendelsen ved at sige ja på spørgsmålet: Vil du konfirmeres i den kristne tro? hvorefter konfirmanden bliver velsignet.

Bagefter siger præsten det bibelvers, som hver konfirmand har valgt og som konfirmanden kan tage med sig videre ud i livet.