Begravelsesformer

Kirkegården består af forskellige afdelinger. Der er traditionelle kiste- og urnegravsteder, men der er også gravpladser af parklignende karakter. Den harmoniske sammensætning mellem de forskellige afdelinger bevirker, at kirkegården fremstår indbydende, og man får lyst til at komme her enten for at mindes en afdød eller nyde stilheden og roen i de smukke omgivelser. Året rundt plantes der nye blomster på kirkegårdens forskellige områder. Kirkegården indeholder som alle andre kirkegårde forskellige typer af gravsteder, og man kan vælge imellem:

Kistegravsteder

Kistegravsteder har en fredningstid på 20 år, og der kan vælges mellem:

• Et individuelt gravsted med op til flere pladser, som inden for gældende rammer kan anlægges efter eget valg, og hvor der kan anbringes et gravmæle.
  • Et græsdækket gravsted med mindesten, hvor buketter må lægges på stenen.
  • En mere anonym plads i et fælles græsareal, hvor ingen udsmykning er tilladt udover den fælles kranseplads.

Urnegravsteder

Urnegravsteder har en fredningstid på 10 år, og der kan vælges mellem:

• Et almindeligt gravsted med plads til op til seks urner, hvor der kan vælges monument og beplantning.
  • Et urnegravsted til to urner, hvor der kan vælges monument og beplantning.
  • Et urnegravsted i fællesgræs/rosenhave med en mindeplade, hvor buketter må lægges på stenen.
  • En plads i en fælles grav, hvor der er en fælles plads til kranse og blomster, og hvor urnens placering ikke kan oplyses.

Ny afdeling - "Kendt fællesgrav"

Vi oplever, at der er flere pårørende, der ønsker at få nedsat deres kære i en Fællesgrav, men som samtidig har lyst til at deltage i urnenedsættelsen. For at imødekomme disse ønsker, har vi åbnet en såkaldt Kendt Fællesgrav. Her må man gerne være med til urnenedsættelse. Der kan ikke reserveres eller vælges plads, og man kan ikke forny urnepladsen. Der må kun anvendes urner af forgængeligt materiale. Kranse og buketter skal anbringes på kransepladsen. Der må ikke anbringes nogen form for gravminde eller markering af nedsatte urner, og der må ej heller plantes noget. Urner nedsættes i rækkefølge. Der skal betales for urnenedsættelse og obligatorisk vedligeholdelse.