Datoer for konfirmander og forældre:

03dec kl. 14:15

03dec kl. 14:15
08dec kl. 14:00

i Præstegården, Kirkegade 7

- i Lille Sal

08dec kl. 14:00
10dec kl. 14:15

10dec kl. 14:15
15dec kl. 14:00

i Præstegården, Kirkegade 7

- i Lille Sal

15dec kl. 14:00
17dec kl. 14:15

17dec kl. 14:15

Kommende Konfirmationsdatoer

2021 For de, der bor i sognet fra følgende klasser:

Fredag 30. april(A- og B-klassen fra Falkenborgskolen*, Bededag)

Søndag 2. maj (C-klassen fra Falkenborgskolen* og elever fra andre skoler end Falkenborgskolen og Realskolen)

Torsdag 13. maj (elever fra Realskolen, Kristi himmelfartsdag)

2022 For de, der bor i sognet fra følgende klasser:

Søndag 1. maj (A- & B fra Falkenborgskole*)

Søndag 8. maj (C-klassen fra Falkenborgskolen* og elever fra andre skoler end Falkeborgskolen og Realskolen)

Fredag 13. maj (elever fra Realskolen, Bededag)

* = Forestil dig, at eleverne ville være fortsat med at gå på Falkenborgskolen i 7. klasse

2023 For de, der bor i sognet fra følgende klasser:

Fredag 5. maj (elever fra Falkenborgskolen)

Torsdag 18. maj (elever fra Realskolen, Bededag)

Da du blev døbt, sagde en anden ja til trosbekendelsen på dine vegne.

Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt, nemlig løftet om altid at være der for dig.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Frederikssund Kirke foregår om eftermiddagen efter skoletid, og nærmere tid oplyses når man er skrevet op til konfirmationsforberedelse

Konfirmanderne og præsten mødes en gang om ugen til undervisning. Vi snakker om Gud, om Jesus, om livets store spørgsmål og om alt det, der virkelig betyder noget. Vi læser, ser film, laver drama og meget mere.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal konfirmanderne deltage i mindst otte gudstjenester forud for konfirmationen.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Frederikssund Kirke sidder konfirmanderne ved siden af hinanden oppe i koret. Gudstjenesten ligner en almindelig gudstjeneste med bønner, salmesang, prædiken og nadver, men det alt sammen har konfirmationen og konfirmanderne i fokus.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og hver konfirmand bekræfter troskendelsen ved at sige ja på spørgsmålet: Vil du konfirmeres i den kristne tro? hvorefter konfirmanden bliver velsignet.

Bagefter siger præsten det bibelvers, som hver konfirmand har valgt og som konfirmanden kan tage med sig videre ud i livet.