Datoer for konfirmander og forældre:

04jun kl. 16:00

AFLYST - Konfirmandindskrivning til 2021

I Præstegården

Indskrivning til konfirmation 2021

For kommende konfirmander er der …

04jun kl. 16:00

Indskrivning til konfirmation

Her kan du tilmelde dit barn til konfirmationsforberedelse og konfirmation med dit NemID. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen. HUSK at skrive i BEMÆRKNING hvilke skole jeres barn går på.

Det fremgår ved indskrivningen, hvilket sogn I bor i.

Hvis I bor i Frederikssund Sogn, er tilmeldingen gyldig.

Hvis I ikke bor i Frederikssund Sogn, er tilmeldingen først gyldig, når I har fået en bekræftelse fra én af kirkens præster. Vi forventer at kunne give svar inden sommerferien.

Klokkeslættet for konfirmationsgudstjenesterne er endnu ikke fastsat. Tidspunktet på ugen for konfirmationsforberedelsen er heller ikke fastsat endnu, men det bliver enten tirsdage eller torsdage i forlængelse af skoleundervisningen, og vi slutter senest kl. 15.45.

Bemærk, at undervisningen først begynder i primo september, men vi sender besked til jer via mail.

Hvis dit barn er døbt i udlandet eller et andet kristent trossamfund, skal du bruge en kopi af dåbsattesten, den digitale konfirmandtilmelding er åben mellem 1. april og 14. juni, men du kan tidligst tilmelde dit barn året før konfirmationen.

Hvis du har brug for hjælp til tilmelding, kan kirkekontoret kontaktes på tlf. 47313025-1

Kommende Konfirmationsdatoer

2021 For de, der bor i sognet fra følgende klasser:

Fredag 30. april(A- og B-klassen fra Falkenborgskolen*, Bededag)

Søndag 2. maj (C-klassen fra Falkenborgskolen* og elever fra andre skoler end Falkenborgskolen og Realskolen)

Torsdag 13. maj (elever fra Realskolen, Kristi himmelfartsdag)

2022 For de, der bor i sognet fra følgende klasser:

Søndag 1. maj (A- & B fra Falkenborgskole*)

Søndag 8. maj (C-klassen fra Falkenborgskolen* og elever fra andre skoler end Falkeborgskolen og Realskolen)

Fredag 13. maj (elever fra Realskolen, Bededag)

* = Forestil dig, at eleverne ville være fortsat med at gå på Falkenborgskolen i 7. klasse

Da du blev døbt, sagde en anden ja til trosbekendelsen på dine vegne.

Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt, nemlig løftet om altid at være der for dig.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Frederikssund Kirke foregår om eftermiddagen efter skoletid, og nærmere tid oplyses når man er skrevet op til konfirmationsforberedelse

Konfirmanderne og præsten mødes en gang om ugen til undervisning. Vi snakker om Gud, om Jesus, om livets store spørgsmål og om alt det, der virkelig betyder noget. Vi læser, ser film, laver drama og meget mere.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal konfirmanderne deltage i mindst otte gudstjenester forud for konfirmationen.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Frederikssund Kirke sidder konfirmanderne ved siden af hinanden oppe i koret. Gudstjenesten ligner en almindelig gudstjeneste med bønner, salmesang, prædiken og nadver, men det alt sammen har konfirmationen og konfirmanderne i fokus.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og hver konfirmand bekræfter troskendelsen ved at sige ja på spørgsmålet: Vil du konfirmeres i den kristne tro? hvorefter konfirmanden bliver velsignet.

Bagefter siger præsten det bibelvers, som hver konfirmand har valgt og som konfirmanden kan tage med sig videre ud i livet.