Nyt digitalorgel i Frederikssund Kirke

Det langsigtede ønske er, at det gamle pibeorgel kan erstattes af et nyt, men dette er en proces, der tager flere år.

Mekanikken i kirkens gamle pibeorgel fra 1959 er uegal og bliver meget tung at spille på, når organisten kobler orglets manualer. Det har den uheldige følgevirkning, at organisten risikerer overbelastningsskader i håndled, arme og skuldre.

Derfor har menighedsrådet besluttet at indkøbe et digitalt kirkeorgel som en midlertidig erstatning.

Det digitale kirkeorgel, der er opsat i sideskibet ved siden af pibeorglet, er bygget og leveret af Skandinavisk Orgelcentrum.

Orglet af mærket ”Danhild 25” har 2 x 25 stemmer:
25 barokklingende stemmer og 25 franskromantisk-klingende stemmer, hvilket giver organisten mulighed for at spille repertoire fra forskellige tidsepoker med en autentisk klang.
Hver enkelt tone i orglet er intoneret og tilpasset efter kirkerummet.