Orgelkoncert i Frederikssund Kirke

" De 6 orgelkoncerter" af Johann Sebastian Bach. Søndag d. 11. marts kl. 15

Organist Henrik Kristensen spiller Johann Sebastian Bachs seks orgelkoncerter på kirkens Danhild orgel.

J.S. Bach var i perioden 170-1717 ansat som hoforganist hos Hertugen af Weimar.. Mange af Bachs orgelværker stammer fra denne periode. Det var også her, Bach lærte den italienske koncertform at kende gennem bl.a. Antonio Vivaldis værker, hvoraf han omskrev nogle for orgel. De seks orgelkoncerter, er oprindeligt komponeret for strygeensemble eller orkester.

Koncerterne, der kan dateres til 1713-14, blev til på opfordring fra Bachs arbejdsgiver til brug ved koncerter i Weimar. Tre af koncerterne har oprindelse i værker af den italienske komponist Antonio Vivaldi, to koncerter er af den unge prins Johann-Ernst von Sachsen-Weimar, der var nevø til Hertugen af Weimar, mens komponisten til den sidste koncert er ukendt.

Der er gratis adgang til koncerten